Tejfeldolgozó üzem

Tejfeldolgozó üzemünkben a hajnalban fejt tej még aznap feldolgozásra kerül. Hivatásunknak tekintjük, hogy kiváló minőségű alapanyagokból magas beltartalmú, adalékanyag mentes termékeket állítsunk elő. Az üzem létesítését megelőző években volt lehetőségünk számos európai ország üzemébe ellátogatni, így az ott szerzett tapasztalat nagyban hozzájárult az üzem kialakításához.

A tejet minden termékünk gyártását megelőzően pasztörizáljuk.

Kezdetben gomolya sajtokat és joghurtokat gyártottunk többféle ízesítésben, majd egy évvel később az érlelt sajtok készítésének világába is belekóstoltunk. Mára már mondhatjuk, hogy egyedi íz világú kemény sajtok gyártásával is foglalkozunk. Érési idejüket tekintve viszonylag széles palettán mozognak, a 2 hónapostól egészen a fél éves érési idejűig minden megtalálható nálunk. Ezek a kéregérlelt kemény sajtok karakteres íz világot képviselnek, így méltán viselik a „Ranolder” elnevezést.

Üzemünk kézműves jellegét garantálja a kis mennyiségben történő feldolgozás, valamint termékeink kézi keveréssel történő ízesítése. Ezzel az eljárással a gomolya sajtok esetében egységes fűszerezést, a joghurtok esetében pedig lágy, krémes állagot tudunk elérni.

Célunk, hogy termékeink kifogástalan minőséget képviseljenek, hogy ezzel méltán viseljük a Sümegtej elnevezést.

Galéria

  • állattenyésztés
  • mezőgazdaság
  • tejfeldolgozó üzem
  • termékeink
  • Sümeg